Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2607.20190

220

Malinowo-porzeczkowe ptasie mleczko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domowe ptasie mleczko jest banalnie proste w wykonaniu:-) Jest mocno owocowe dzi?ki sezonowym owocom. Koniecznie wypróbujcie poni?szy przepis, a na pewno b?dziecie do niego powraca?;-). Moje dzisiejsze ptasie mleczko to zdecydowanie wersja fit.

  • 400 g wymieszanych owoców: maliny, porzeczki
  • 300 g naturalnego serka homonigezowanego
  • 2 ?y?ki cukru pudru
  • 2 ?y?ki ?elatyny

Polewa czekoladowa:

  • 50 g czekolady
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 2 ?y?ki cukru
  • 2 ?y?ki mleka

Zmiksuj krótko owoce, po czym przetrzyj je przez g?ste sitko. Do tak powsta?ego soku dodaj serek homogenizowany oraz cukier. Wymieszaj ca?o?? do uzyskania g?adkiej konsystencji. Rozpu?? ?elatyn? w dwóch ?y?kach goršcej wody, wlej do masy, wymieszaj. Tak powsta?y krem przelej do plastikowego pojemnika na wysoko?? ok. 2 cm. Wstaw do lodówki, aby krem st??a?.

Przygotuj polew? czekoladowš: wszystkie sk?adniki nale?y umie?ci? w garnku i roztopi? na ma?ym ogniu. Wymiesza? do uzyskania jednolitej konsystencji, przestudzi?.

Gdy krem b?dzie mia? konsystencj? galarety, pokrój go na w miar? równe kawa?ki. Ka?dy kawa?ek zanurzaj w czekoladzie i delikatnie wycišgaj ?y?kš na talerz, bšd? inne, szklane naczynie. Tak przygotowane ptasie mleczko wstaw do lodówki na 3-4 godziny.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry