Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2211.20170

420

Krupnik z kaszy p?czak

P?czak to jedna z moich ulubionych kasz. P?czak ma najwy?szš zawarto?? minera?ów i witamin, takich, jak np.: magnez, fosfor, cynk, selen, witaminy z grupy B, czy te? E. P?czak ma równie? du?o rozpuszczalnego i ?atwo przyswajalnego b?onnika, króry korzystnie wp?ywa na prac? naszych jelit.

  • 3/4 szklanki kaszy p?czak
  • 150 g mi?sa wieprzowego (np. ?opatki lub szynki)
  • marchew
  • ma?a cebula
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 ma?ego selera
  • ziemniak
  • 20 g suszonych grzybów
  • szczypiorek lub pietruszka do posypania
  • przyprawy: sól, bia?y pieprz, ziele angielskie, li?cie laurowe

Kasz? namocz w zimnej wodzie i pozostaw na ca?š noc. Nazajutrz odlej wod? i przep?ukaj kasz?.

Grzyby namocz w zimnej wodzie, odstaw na godzin?.

Mi?so pokrój w ma?š kostk?, wrzu? do garnka. Dodaj pokrojone w kostk? warzywa: marchewk?, seler, pietruszk?, cebul? i ziamniak. Zalej ca?o?? wodš, dodaj 3-4 ziarenka ziela angielkiego oraz 2 li?cie laurowe. Gotuj zup? na bardzo ma?ym ogniu, w mi?dzyczasie zbieraj szumowiny z mi?sa. Po 5 minutach dodaj grzyby oraz sól do smaku. W razie potrzeby dolewaj wod?, gdyby zupa by?a zbyt g?sta. Gdy kasza bedzie ju? mi?kka, dodaj pieprz i posiekanš zielenin?.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry