Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2708.20210

215

Krem z mleka kokosowego

Wegański deser z mleczka kokosowego przygotowuje się niezwykle szybko. Dzisiaj przygotowałam krem, który podałam z owocami, ale taką kremową bitą śmietaną możecie udekorować dowolne ciasto, tort.

 

  • puszka mleczka kokosowego
  • łyżka miodu
  • pasta waniliowa
  • owoce do przybrania: borówka lub maliny
  • świeża mięta do przybrania

 

Włóż mleczko kokosowe do lodówki najlepiej na całą noc. Musi być dobrze schłodzone. Do kremu używamy tylko twardej części mleczka. Przełóż je do miski i zacznij miksować na wolnych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodaj odrobinę pasty waniliowej oraz miód.

Udekoruj owocami, świeżą miętą. 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry