Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0407.20140

325

Krem z kalarepy z dodatkiem ple?niowego sera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S?odycz kalarepy znakomicie uzupe?nia si? z ostrym i s?onym serem ple?niowym. Poza tym przepisem mo?ecie jeszcze znale?? na blogu inne z kalarepš w roli g?ównej:

 

  • 2 du?e kalarepy                                                                                             
  • 2 ziemniaki
  • ½ pora
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 100 g dowolnego ostrego sera ple?niowego (u?y?am sera Bergader)
  • 2-3 ?y?ki kwa?nej ?mietany 18%
  • ?y?ka posiekanej kolendry
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Pokrój w kostk? kalarep? i ziemniaki. Kostka nie musi by? zbyt drobna, to i tak zostanie zmiksowane. Przygotuj garnek, w którym b?dziesz gotowa? krem. Rozpu?? mas?o, wrzu? kalarep? i ziemniaku, podsma? na ?rednim ogniu. Posiekaj por i dorzu? do garnka, sma? ca?o?? przez 10 minut. Dolej litr wody i gotuj tak d?ugo, a? warzywa zmi?knš. Pó?niej zmiksuj wszystko na krem, dodaj przyprawy oraz ?mietan?.

Podawaj z pokruszonym serem oraz kolendrš.

Smacznego:-)

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry