Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0808.20150

320

Krem z cukinii oraz z mleczkiem kokosowym

Ostatnio wi?kszo?? mojej krzštaniny kuchennej skupia sie wokó? cukinii w?a?nie:-). Piek?, ?cieram, kroj?, sma??:-) Jednym z pierwszych przepisów tego lata, który Wam proponuj?, jest krem z cukinii. Zainspirowa?am si? przepisem z miesi?cznika Kocio?.

  • 3 ?rednie cukinie ok. 1 kg
  • 3 ?rednie ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 zšbki czosnku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 ?y?ki ?mietany kwa?nej 12-18%
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • ?wie?y rozmaryn
  • 2-3 plastry szynki d?ugodojrzewajšcej
  • 2 ?y?ki mas?a
  • przyprawy: sól, pieprz

Cukini? obierz ze skórki, pokrój w du?š kostk?. Cebul? i czosnek pokrój na mniejsze kawa?ki. Wszystko podsma? na ma?le, cz?sto mieszaj. Prze?ó? warzywa do garnka, dodaj troch? soli, wlej bulion i gotuj ca?o??, a? sk?adniki b?dš mi?kkie. Zblenduj wszystko i dodaj mleczko kokosowe. Przypraw do smaku, dodaj troch? rozmarynu. Na koniec pokrój szynk? na kawa?ki, zrumie? na suchej patelni do momentu, a? b?dzie chrupišca. 

Krem podawaj z kleksem ?mietany i chrupišcymi kawa?kami szynki.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry