Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1611.20142

425

Krem porowo-ziemniaczany z razowymi grzankami

Dla tych, którzy uwielbiajš zupy-kremy, mam kolejnš propozycj? na pierwsze danie: krem porowo-ziemniaczany. Jest naprawd? pyszny, a to dzi?ki porowi, którego dodaje si? w tym przypadku sporo. Odrobina czosnku, mas?a i dobra odmiana ziemniaków-nie potrzeba nic wi?cej:-). Ewentualnie jaki? dodatek w postaci grzanek, groszka ptysiowego-co kto lubi.

 

  • 1 bardzo du?y por
  • 5 ziemniaków
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany 12-18%
  • 2 zšbki czosnku
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 2 kromki razowego chleba
  • przyprawy: 3-4 ziarenka ziela angielskiego, imbir, bia?y pieprz, sól, suszona lub ?wie?a pietruszka

 

Pokrój w kostk? por oraz ziemniaki. Rozgrzej patelni?, dodaj mas?o i sma? warzywa przez 10 minut, cz?sto mieszajšc. Prze?ó? ca?o?? do garnka, zalej bulionem, dodaj szklank? wody, ziele angielskie, sól i gotuj do momentu, a? ziemniaki b?dš mi?kkie. Zblenduj zup? na krem i przypraw do smaku.

Wymieszaj ?mietanš z dwiema ?y?kami zupy, po czym wlej do garnka. Chleb pokrój na ma?e kwadraciki, rozgrzej patelni? i zrumie? grzanki na z?oty kolor. Dodaj grzanki tu? przed podaniem kremu.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
komentarzeAlaKrem jest pyszny i robi si? go bardzo, bardzo szybko. ?wietny przepis, krem cz?sto go?ci na naszym stole:-)ziarenka pieprzuTak, kremy robiš si? praktycznie same:-)dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry