Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2305.20150

220

Krem lubczykowy

Na dzia?ce mamy sporo lubczyku. Postanowi?am zrobi? z niego co? pysznego i przygotowa?am krem lubczykowy. Bardzo intensywny w smaku, z chrupišcymi grzankami, zadowoli niejedno podniebienie. Proponuj? serwowa? go zdecydowanie na romantycznš kolacj? we dwoje;-).

  • szklanka posiekanych li?ci lubczyku
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 1/3 szklanki kwa?nej ?mietany 12% lub 18%
  • 1 ?ó?tko
  • 2 ?y?ki soku z cytryny
  • 2 cebule
  • 2 ?y?ki mas?a
  • przyprawy: sól, pieprz
  • grzanki z pieczywa razowego

Posiekaj cebul? i podsma? jš na ma?le. Dodaj lubczyk i du? ca?o?? 2 minuty. Prze?ó? wszystko do garnka, w którym b?dziesz gotowa? zup?. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut. Pó?niej wszystko zmiksuj, zagotuj. ?mietan? wymieszaj z ?ó?tkiem, przyprawami oraz sokiem z cytryny. Dodaj do zupy, wymieszaj. Zagrzej, ale nie gotuj.

Podawaj z chrupišcymi grzankami.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry