Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0106.20150

415

Krem kalafiorowo-broku?owy z jajkiem i fetš

Krem kalafiorowo-broku?owy robi si? naprawd? bardzo szybko. Jako dodatki mo?na wykorzysta? zarówno fet?, jak i grzanki, groszek ptysiowy, podsma?onš tortill?, pestki dyni lub s?onecznika, etc.

  • 1/2 broku?a
  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 pora
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 ?y?ki ?mietany
  • 2 ?y?ki posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ?y?ki pokruszonego sera feta
  • 1 ?y?ka mas?a
  • przyprawy: sól, pieprz

Warzywa dobrze wymyj, pokrój na mniejsze kawa?ki i poddu? je na ma?le przez 10 minut. Pó?niej prze?ó? ca?o?? do garnka, zalej bulionem i pogotuj, a? warzywa b?dš zupe?nie mi?kkie. Zmiksuj ca?o?? na krem. ?mietan? rozmieszaj z dwiema ?y?kami goršcego kremu. Dodaj ser feta i przypraw do smaku. Uwa?aj na sól, bo ser feta te? doda zupie s?onego smaku. Na koniec dorzu? szczypiorek. Podawaj z ugotowanym jajkiem.

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry