Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3003.20190

420

Kotlety z pieczarkami i jajkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwyczajne-niezwyczajne kotlety;-). Jak raz wypróbujecie ten przepis, to sądzę, że będzie już do niego wracać:-). Kotlety doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • ​500 g pieczarek
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • ząbek czosnku
  • cebula                                                                                                               
  • jajko
  • olej
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, ostra czerwona papryka

Pieczarki obierz ze skórki i pokrój bardzo drobno. To samo zrób z cebulą i czosnkiem. Zeszklij cebulę z czosnkiem na oleju, po czym dodaj posiekane pieczarki, posól. Piecz całość na małym ogniu przez 5 minut. Woda z pieczarek musi odparować. Zawartość patelni przełóż do miski. Odstaw do wystygnięcia.

Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do pieczarek, wbij jajko oraz dodaj przyprawy i łyżkę bułki tartej. Wymieszaj całość. Spróbuj, czy masa ma odpowiedni smak. Formuj małe kotlety, obtaczaj je w bułce tartej, po czym usmaż na oleju na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiaj kotlety na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry