Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3003.20190

420

Kotlety z pieczarkami i jajkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwyczajne-niezwyczajne kotlety;-). Jak raz wypróbujecie ten przepis, to sšdz?, ?e b?dzie ju? do niego wraca?:-). Kotlety doskonale smakujš zarówno na ciep?o, jak i na zimno.

  • ​500 g pieczarek
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • zšbek czosnku
  • cebula                                                                                                               
  • jajko
  • olej
  • bu?ka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, ostra czerwona papryka

Pieczarki obierz ze skórki i pokrój bardzo drobno. To samo zrób z cebulš i czosnkiem. Zeszklij cebul? z czosnkiem na oleju, po czym dodaj posiekane pieczarki, posól. Piecz ca?o?? na ma?ym ogniu przez 5 minut. Woda z pieczarek musi odparowa?. Zawarto?? patelni prze?ó? do miski. Odstaw do wystygni?cia.

Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o du?ych oczkach. Dodaj do pieczarek, wbij jajko oraz dodaj przyprawy i ?y?k? bu?ki tartej. Wymieszaj ca?o??. Spróbuj, czy masa ma odpowiedni smak. Formuj ma?e kotlety, obtaczaj je w bu?ce tartej, po czym usma? na oleju na z?oty kolor. Po upieczeniu odstawiaj kotlety na r?cznik papierowy do odsšczenia z nadmiaru t?uszczu.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry