Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0911.20190

425

Kotleciki cukiniowe z kozim serem

Szybkie do przyrządzenia, mało skomplikowane kotleciki cukiniowe z dodatkiem sera koziego. Dobre na zimno, jeszcze lepsze na gorąco;-). Polecam bardzo:-).

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • 2 jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej
  • 150 g startego koziego sera
  • przyprawy: sól, pieprz

Zetrzyj na dużych oczkach cukinię. Weź porcję cukinii w dłoń i odciśnij z niej nadmiar soku. To bardzo ważne, aby kotleciki się nie rozwalały podczas pieczenia. Do tak odciśnietej cukinii dodaj przyprawy, czubatą łyżkę mąki, jajka oraz starty na tarce ser. Z tak przygotowanej masy formuj małe kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i piecz na złoty kolor na głębokim oleju.

Odsączaj kotleciki na papierowych ręcznikach.

Smacznego:-)

 

Kotleciki cukiniowe z kozim serem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry