
425
Kotleciki cukiniowe z kozim serem
Szybkie do przyrządzenia, mało skomplikowane kotleciki cukiniowe z dodatkiem sera koziego. Dobre na zimno, jeszcze lepsze na gorąco;-). Polecam bardzo:-).
Składniki:
- 2 duże cukinie
- 2 jajka
- mąka
- bułka tarta
- olej
- 150 g startego koziego sera
- przyprawy: sól, pieprz
Zetrzyj na dużych oczkach cukinię. Weż porcję cukinii w dłoń i odciśnij z niej nadmiar soku. To bardzo ważne, aby kotleciki się nie rozwalały podczas pieczenia. Do tak odciśnietej cukinii dodaj przyprawy, czubatą łyżkę mąki, jajka oraz starty na tarce ser. Z tak przygotowanej masy formuj małe kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i piecz na złoty kolor na głębokim oleju.
Odsączaj kotleciki na papierowych ręcznikach.
Smacznego:-)
wydrukwydruk bez zdjęć