Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1706.20140

630

Kapu?niak z m?odej kapusty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zawsze staram si? korzysta? z wszystkich sezonowych owoców i warzyw. Dzisiaj na obiad pyszna, polska zupa, czyli kapu?niak - wersja light:-). Dlaczego light? Poniewa? zrobi?am jš na odrobinie drobiu. Opcja z ?eberkami zdecydowanie bardziej pasuje dla mnie do kapusty kiszonej.

 

  • 1 g?ówka m?odej kapusty
  • 3 ziemniaki
  • 2 ma?e marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 4 ?y?eczki koncentratu pomidorowego
  • mi?so drobiowe: skrzyd?o, udko lub podudzie
  • ?y?ka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, li?? laurowy

 

Ziemniaki, marchewk?, seler, pietruszk? i cebul? oskrob i pokrój w kostk?. Wlej do garnka ok. 3 l wody, wrzu? mi?so i pogotuj troch?, usu? szumowiny. Dodaj warzywa do garnka, a tak?e kilka ziarenek ziela angielskiego i kilka li?ci laurowych, posól. Kapust? poszatkuj. Nie musi by? bardzo drobno, bo m?oda kapusta i tak jest mi?kka. Gotuj wszystko na mniejszym ogniu, a? warzywa b?dš mi?kkie. Na koniec dodaj przecier pomidorowy, szypiorek oraz pieprz. Zupa jest jeszcze lepsza nast?pnego dnia:-).

Smacznego:-)

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry