Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2907.20210

215

Kanapka z szarpanym kurczakiem

Kanapkę z szarpanym kurczakiem można pałaszować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje znakomicie z sosem czosnkowym i sporą ilością warzyw.

 

  • duża ciabatta
  • filet z kurczaka
  • ½ czerwonej lub żółtej papryki                                                                      
  • pomidor
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, czerwona, słodka papryka

 

Ugotuj filet w posolonej wodzie. Po ugotowaniu rodziel w dłoniach na jak najdrobniejsze paski-poszarp go, po czym włóż do większej miski. Cebulę oraz dwa ząbki czosnku posiekaj drobno, po czym usmaż na sporej ilości oleju i dodaj do miski z poszarpanym kurczakiem. Dodaj sporą szczyptę pieprzu oraz czerwonej papryki i dokładnie wymieszaj.

Pozostałe ząbki czosnku przepuść przez praskę i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Przypraw do smaku.

Pomidor pokrój w plastry, a paprykę w cienkie paski. Rozkrojoną w poprzek ciabattę posmaruj odrobiną sosu. Rozłóż równomiernie pomidora, na to rozprowadź równomiernie kurczaka, a na koniec dodaj paprykę. Polej całość sosem oraz posyp posiekaną drobno natką pietruszki. Przekrój na pół.

Smacznego:-)

źródło przepisu: https://www.youtube.com/watch?v=m4cVBz0373w. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry