Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2105.20160

15

Jajko ze szparagami

Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi?c na dzisiejsze ?niadanie przygotowa?am zielone szparagi zapiekane z pomidorami i jajkiem. Pyszna prostota, polecam:-).

  • 1 jajko
  • 5 zielonych szparagów
  • ?y?ka startego, ?ó?tego sera
  • pomidor
  • odrobina mas?a do wysmarowania kokilki
  • troch? posiekanego szczypiorku do posypania
  • przyprawy: sól, pieprz

+ 1 kokilka z pokrywkš oraz naczynie ?aroodporne

Od?am ko?cówki szparagów i umyte ugotuj w wodzie z odrobinš soli oraz cukru. Ugotowane pokrój na mniejsze kawa?ki. Kokilk? wysmaruj mas?em. Pomidora obierz ze skórki, po czym pokrój bez miš?szu w kostk?. Uk?adaj w kokilce warstwami: szparagi, po?ow? sera ?ó?tego, pomidor, szparagi, pozosta?y ser ?ó?ty, a na koniec wbij delikatnie jajko, aby si? nie rozla?o. Przypraw pieprzem. Zagotuj wod? w czajniku. Wstaw kokilk? do naczynia ?aroodpornego i wlej goršcš wod? do po?owy kokilki. Przykryj kokilk? pokrywkš.

Piecz w 190°C przez 16-17 minut. Jajko b?dzie ca?kowicie ?ci?te.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry