Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0404.20150

215

Jajka faszerowane marchewkš i chrzanem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To co by?o pierwsze? Jajko czy kura?;-) Dzisiaj us?ysza?am w programie telewizyjnym, ?e jednak jajko, bo te znosi?y ju? dinozaury, a kura pojawi?a si? znacznie, znacznie pó?niej. Zgadzacie si? z tš wersjš?:-) Jedno jest pewne-na wielkanocnym stole królujš jajka w ka?dej postaci: na mi?kko, na twardo, w sa?atce, w garalecie. Mo?na tu wymienia? bez ko?ca. Ja przygotowa?am wiosennš wersj?, z marchewkš, chrzanem i rze?uchš:-).

  • 4 du?e jaja z wolnego wybiegu
  • 1 ma?a marchewka
  • 1 ?y?ka majonezu Winiary lub Hellmann's                                                     
  • 1 ?y?eczka chrzanu
  • 1 ?y?eczka rze?uchy
  • 1 ?y?eczka posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, ?wie?o zmielony pieprz, szczypta ostrej papryki

Ugotuj jajka na twardo, przestud?, przekrój ostro?nie na pó?, wycišgnij ?ó?tka. Wymieszaj w misce majonez i chrzan, dodaj ?ó?tka oraz startš na ma?ych oczkach marchewk?. Przypraw do smaku, dodaj posiekany szczypiorek, wymieszaj. Na?ó? farsz na wydrš?one po?ówki jajek, posyp rze?uchš i kolejna potrawa na stó? wielkanocny gotowa:-).

 

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry