Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2608.20180

110

Jajecznica po lyo?sku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bardzo dawno nie zamieszcza?am przepisu zwišzanego z jajkami. Ju? to nadrabiam. Dzisiaj podaj? przepis na francuskš jajecznicš z grzankami i ?ó?tym serem. Oczywi?cie na ma?le, bo bez niego jajecznica nie ma sensu;-). Jajecznica doskona?a na pyyyyssszzzzny poczštek dnia:-).

  • 2 jajka z wolnego wybiegu
  • kromka jasnego pieczywa
  • kawa?ek ?ó?tego sera, np. ementalera                                                        
  • 2 ?y?ki s?odkiej ?mietany 12% lub 18%
  • mas?o
  • przyprawy: sól, pieprz, ga?ka muszkato?owa

Pokrój pieczywo na ma?e grzanki i podsma? je na ma?le. Pokrój w do?? drobnš kostk? ser. Roztrzepane jajka wymieszaj z przyprawami i wlej na patelni?. Dodaj ?y?eczk? mas?a oraz ser. Sma? na ma?ym ogniu. Pod koniec dodaj ?mietank? i grzanki. Wymieszaj i od razu podawaj.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry