Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1304.20140

440

Jab?ka zapiekane pod kruszonkš

W tym deserze jab?ka wyst?pujš w roli g?ównej. Deser jest do?? s?odki  i chrupišcy dzi?ki kruszonce.

 

  • 7 jab?ek
  • 1 ?y?eczka cynamonu
  • 1 ?y?ka rodzynek
  • 4 ?y?ki cukru
  • 100 g mas?a
  • 6 ?y?ek mški pszennej
  • 2 ?y?ki d?emu z czarnej porzeczki

+4 naczynia do zapiekania

Jab?ka obierz i pokrój w cienkie plastry, wype?nij nimi naczynia. Pó?niej posyp ca?o?? odrobinš cukru i ?y?eczkš cynamonu i wymieszaj. Dodaj rodzynki do ka?dego naczynia oraz po pó? ?y?ki d?emu.
Z mas?a, mški i pozosta?ego cukru zrób kruszonk? i podziel jš równo na wszystkie naczynia. Zapiekaj ca?o?? przez 25-30 min. w temp. 180°C.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry