Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2312.20190

220

Jab?ka pod piernikowš kruszonkš

Oszalejecie na punkcie tego ?wištecznego deseru;-). Jab?ka, piernikowa kruszonka, a do tego delikatny, ?mietanowy sos z makiem i miodem:-).

Kruszonka:

  • 2 ?y?ki bršzowego cukru
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 3 ?y?ki mški                                                                          Jab?ka pod kruszonkš
  • ½ ?y?eczki cynamonu
  • du?a szczypta kardamonu
  • szczypta ga?ki muszkato?owej

Sos:

  • 100 ml ?mietany kremówki
  • ½ ?y?eczki miodu
  • ½ ?y?eczki maku
  • dwa du?e, kwa?ne jab?ka

+ 2 kokilki

Umyte jab?ka pokrój w kostk? i u?ó? je porówno w kokilkach. Z przygotowanych produktów zrób kruszonk?, posyp niš jab?ka. Zapiekaj owoce w 180 st. C przez ok. 15 minut. W mi?dzyczasie przygotuj sos: roztop w garnku miód, dodaj mak. Wymieszaj ca?o??, po czym wlej kremówk?.

Jeszcze ciep?y deser polej sosem:-).

Smacznego:-)

 

Jab?ka z piernikowš kruszonkš i ?mietanowym sosem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry