Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0510.20140

110

Grzanki z pastš z sardynek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aksamitne, p?ynne ?ó?tko, a w nim zatopiona chrupišca grzanka z pastš ma?lano-sardynkowš…czy mo?na sobie wyobrazi? lepszy poczštek jesiennego, s?onecznego poranka? Nie sšdz?;-).

  • puszka sardynek w oleju
  • 1 ?y?ka posiekanego koperku lub szczypiorku
  • 1 ?y?eczka mi?kkiego mas?a
  • 1 jajko
  • 2 kromki ulubionego pieczywa
  • przyprawy: pieprz

Ugotuj jajko na mi?kko, umie?? je na podstawce i zetnij ostrym no?em gór?. Sardynki umie?? w mo?dzierzu i utrzyj je na mas?, dodaj mas?o i pieprz, wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Chleb zrumie? na patelni na odrobinie oleju z puszki po sardynkach. Jeszcze goršce grzanki posmaruj pastš, potnij je na mniejsze kawa?ki. Pyszne ?niadanie ju? gotowe. Najlepiej jest zamacza? grzanki w p?ynnym ?ó?tku...;-).

Smacznego:-)

 

Pomys? na to ?niadanie zaczerpn??am z programu „Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry