Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3004.20190

225

Frytki z warzyw

Lubicie pieczone warzywa? Ja bardzo, a zw?aszcza takie wymieszane. Dzisiaj propozycja „frytek warzywnych”. Tak naprawd? sš dobre na ka?dš por? dnia:-).

  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • cebula
  • du?a pietruszka
  • batat
  • 2 zšbki czosnku
  • cukinia
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, ostra papryka, kurkuma, w?dzona, s?odka papryka, oregano

 

Cukini? pokrój na najgrubsze kawa?ki, a czosnek i cebul? na plasterki. Pozosta?e warzywa pokrój jak na frytki, tylko nieco grubsze. Wymieszaj wszystkie warzywa z przyprawami oraz oliwš. Prze?ó? na blaszk? wy?o?onš papierem do pieczenia i w?ó? do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Warzywa b?dš si? piek?y ok. 50 minut. W mi?dzyczasie przemieszaj je ze dwa razy.

Upieczone warzywa mo?na podawa? z ulubionymi sosami, ale nam najbardziej smakujš bez ?adnych dodatków:-).

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry