Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1508.20150

415

Fritata z cukiniš i fasolkš szparagowš

Troch? zaniedba?am ostatnio cykl "jajka na wiele sposobów". Ju? si? poprawiam i dzisiaj przedstawiam prosty przepis na frittat? z sezonowymi warzywami, czyli cukiniš i fasolkš szparagowš:-). Na ?niadanie, lunch lub na kolacj?, z du?š ilo?ciš ?wie?ej bazylii.

  • 1/2 cukinii
  • 3/4 szklanki fasolki szparagowej
  • 5 jajek
  • kilka li?ci bazylii
  • ?y?ka mas?a
  • przyprawy: sól, pieprz, s?odka czerwona papryka, chili

Umytš cukini? pokrój na plastry. Po?ow? z nich podsma? na ma?le, posól. Pozosta?š cz??? zostaw na drugš warstw?.

Fasolk? szparagowš ugotuj w lekko osolonej wodzie. Wrzu? fasolk? na patelni?. Jajka rozbe?taj w misce, przypraw i wlej na rozgrzanš patelni? z cukiniš. Zmniejsz ogie?, niech jajka ?cišgajš si? powoli. Dodaj drugš po?ow? cukini, przykryj jajkami. Na koniec posyp frittat? posiekanš bazyliš.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry