Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2402.20180

430

Filety z kurczaka z kaszš bulgur i warzywami

Niskokaloryczny, smaczny i bardzo zdrowy obiad. Filety z kurczaka trzyma?am przez ca?š noc w marynacie, a do tego ugotowa?am kasz? bulgur z warzywami. Du?o b?onnika oraz fosforu i potasu. Wi?cej informacji o kaszy znajdziecie tutaj.

 

Sk?adniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 3 woreczki kaszy bulgur
  • 2 zšbki czosnku
  • cebula
  • 200 g mieszanki: marchewka z groszkiem
  • 100 g mro?onej, zielonej fasolki
  • ?wie?y rozmaryn
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy
  • przyprawy: sól, s?odka, w?dzona papryka, ?wie?o zmielony pieprz, curry, suszona pietruszka

+ foliowy r?kaw do pieczenia

Mi?so umyj, przekrój wzd?u? na pó?. W misce wymieszaj oliw? z oliwek z solš, ?y?kš sosu sojowego, curry, rozmarynem, pieprzem i w?dzonš paprykš. Nasmaruj bardzo dok?adnie mi?so marynatš, przykryj i w?ó? na noc do lodówki.

Ugotuj kasz? w posolonej wodzie. Prze?ó? na du?š patelni?, dodaj warzywa i oliw? z oliwek. Przypraw do smaku, pod koniec posyp pietruszkš.

Mi?so wraz z marynatš prze?ó? do r?kawa, dodaj pokrojš na czšstki cebul? oraz przekrojone na pó? zšbki czosnku. Dolej jeszcze troch? oliwy. Piecz mi?so w 160 st. przez 35-40 minut.

Upieczone mi?so podawaj z goršcš kaszš z warzywami.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry