Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1104.20140

410

Faszerowane jajka na ciep?o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oprócz jajek faszerowanych i podawanych na zimno, proponuj? na ?wišteczne ?niadanie równie? takie, które trzeba krótko obsma?y? na ma?le i podawa? ciep?e. Przygotowuje si? je naprawd? szybko. Zach?cam Was do wypróbowania:-).

 

  • 4 jajka
  • 1 ?y?eczka szczypiorku
  • 1 ?y?eczka koperku
  • 2 ?y?ki bu?ki tartej
  • ?y?ka startego ostrego sera ?ó?tego
  • ?y?ka mas?a
  • przyprawy: sól, pieprz

Ugotuj jajka na twardo, nie obieraj, tylko przekrój ostrym no?em na pó?. Wydrš? tak, aby nie uszkodzi? skorupki. Nie przejmuj si? za bardzo tym, ?e i tak troch? skorupki si? wykruszy, zw?aszcza po bokach. Najwa?niejsze, aby nie p?k?a na pó?. Rozgnie? jajka w misce, dodaj posiekany szczypiorek oraz koperek, a tak?e ?ó?ty ser oraz przyprawy. Tak przygotowanš, zwartš masš nadziewaj skorupki, obtocz gór? w bu?ce i sma? na ma?ym ogniu, na ma?le, a? uzyskasz z?oty kolor.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry