Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0710.20130

235

Dyniowe leczo

Dosta?am w prezencie  6 ogromnych dyni i postanowi?am, ?e przygotuj? leczo. Robi?am je  pierwszy raz i co? czuj?, ?e nie ostatni. Leczo doskonale nadaje si? zarówno na obiad, jak i na kolacj?. Zach?cam do spróbowania:-).

 

  • 2 cebule
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 20 dag dowolnej kie?basy
  • 30 dag dyni
  • 1 zšbek czosnku
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 ogórek kwaszony
  • przyprawy: sól, pieprz, imbir, pietruszka

 

Zacznij od cebuli: pokrój jš w kostk?, roztop mas?o w garnku i wrzu? cebul?. Niech si? poddusi ok. 5-10 minut. Nast?pnie dorzu? suszone grzyby i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Dolej troch? wody. Pokrój dyni? i ogórek w kostk? i równie? wrzu? do garnka. Pami?taj o cz?stym mieszaniu. Ca?o?? b?dzie si? dusi? ok. 30 minut. Na koniec dobrze wszystko przypraw. Ja nie mia?am akurat ?adnych ?wie?ych zió?, wi?c wrzuci?am suszonš pietruszk?. Do dania pasuje równie? ?wie?a kolendra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry