Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1310.20170

1020

Dynia w s?odkiej zalewie

Dyni? w s?odkiej zalewie mo?ecie wykorzysta? na wiele ró?nych sposobów: ?wietnie smakuje jako sok, kompot, ale przede wszystkim mo?na jej u?y? do wszelkich wypieków. Smakuje podobnie do brzoskwini:-).

  • 1 i 1/2 kg dyni
  • 1 opakowanie kwasku cytrynowego                                                        
  • 3/4 szklanki cukru
  • ?y?ka suropu waniliowego
  • 2 ?y?ki miodu

+ 5 s?oików 0,35 l

Przygotowania zacznij dzie? wcze?niej. Pokrój dyni? w kostk? o grubo?ci 2/2 cm. W?ó? do du?ej miski, wsyp kwasek cytrynowy i zalej przegotowanš, goršcš wodš na tyle, aby woda przykrywa?a dyni?. Wymieszaj, przykryj i pozostaw na ca?š noc. Nazajutrz zlej ca?š wod? do garnka, dodaj cukier, miód i wanili?. Zagotuj, po czym wrzu? do garnka dyni? i gotuj jeszcze 5 minut.

Przygotuj s?oiki, wyparz je, po czym w?ó? dyni?, zalej sokiem. Pasteryzuj jeszcze przez 20 minut w piekarniku w temp. 100-120 st. C.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry