Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1012.20130

465

Duszona czerwona kapusta

Wydaje mi si?, ?e kapusta czerwona zosta?a troch? zapomniana. Dzisiaj chcia?am Was zach?ci? do zrobienia jej przy najbli?szej okazji jako dodatek do dania g?ównego. Jest naprawd? pyszna. Do czego pasuje najbardziej? Moim zdaniem do wszystkiego:-).

  • 1 cebula
  • 1 g?ówka kapusty                                                                                
  • szklanka wody
  • ½ szklanki rodzynek
  • 5 mniejszych jab?ek
  • 3 ?y?ki mas?a
  • ?y?ka mški
  • ?y?eczka cukru (albo wi?cej, jak lubicie s?odszš)
  • przyprawy: sól, pieprz, li?? laurowy, ziele angielskie

Poszatkuj drobno kapust?. Im drobniej, tym lepiej, bo wtedy ?atwiej jš przyprawi? i udusi?. Pokrój drobno cebul? i zeszklij jš na ?y?ce mas?a w garnku. Zetrzyj jab?ka na tarce o grubych oczkach. Wyci?nij z nich szklank? soku. Dodaj kapust? do garnka, szklank? wody, szklank? soku z jab?ek, a tak?e 3 starte jab?ka. Wszystko przypraw solš, cukrem, dorzu? li?cie laurowe oraz ziele angielskie. Ca?o?? niech si? dusi ok. 20 min. na ma?ym ogniu. Mieszaj wszystko do?? cz?sto. Pó?niej dorzu? rodzynki, niech si? dusi dalej. Na ko?cu posyp kapust? mškš. Kapusta b?dzie gotowa po ok. godzinie.

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry