Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2506.20180

25

Domowy sos tatarski

Je?eli lubicie takie sosy do sa?atek, kanapek czy innych da?, to warto przygotowywa? je samemu w domu. ?wie?y sos tatarski mo?na przechowywa? w lodówce nawet kilka dni.

Sk?adniki:

  • 2 ogórki korniszone
  • ?y?ka grzybków marynowanych
  • 3 ?y?ki majonezu
  • 4 ?y?ki g?stego jogurtu naturalnego
  • ½ cebuli
  • ?wie?y szczypiorek
  • przyprawy: ?wie?o zmielony pieprz, sól

Wymieszaj w misce majonez z jogurtem naturalnym. Pokrój w bardzo drobnš kostk? ogórki, grzybki i cebul?. Posiekaj przez chwil? wszystkie sk?adniki na desce i dodaj do miski. Wymieszaj razem z posiekanym szczypiorkiem, solš oraz pieprzem. Najlepiej, aby wszystkie sk?adniki troch? si? „przegryz?y”, wi?c sos b?dzie najlepszy po oko?o dwóch godzinach.

Smacznego:-)

 

Domowy sos tatarski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry