Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2012.20150

515

Czekoladowe mini serniczki

 

Mini serniczki czekoladowe ?wietnie wkomponujš si? w ?wišteczny stó?:-). Puszyste, delikatne, z dodatkiem rumu oraz wi?ni. Dla wielu z Was wa?ne b?dzie równie? to, ?e serniczki sš bezglutenowe:-).

Przepis na 10 serniczków, w papilotkach.

Serniczki:

  • 200 g ricotty
  • 500 g twarogu ?mietankowego                                                  
  • 90 g cukru pudru
  • 1 ?y?ka kakao
  • 1 ?y?ka rumu
  • 1 opakowanie budyniu czkoladowego
  • 1 jajko
  • 4 ?y?ki wydrylowanych wi?ni z zalewy (dobrze odcedzonych)+kilka do ozdoby

Czekolada:

  • 4 ?y?ki mleka
  • 4 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 ?y?eczka kakao
  • 1 ?y?ka mas?a

W?ó? do miski twaróg i ricott?, dodaj budy? (w proszku), kakao, cukier puder i zmiksuj na jednolitš mas?. Dodaj równie? jajko i miksuj dalej do po?šczenia wszystkich sk?adników. Na koniec dodaj rum oraz wi?nie, wymieszaj wszystko ?y?kš.

Przygotuj blaszk? do muffinek oraz papilotki. Nak?adaj ?y?kš ciasto prawie do ko?ca papilotek i piecz w temp. 180°C przez ok. 14-15 minut. Wystud?.

Zagotuj wszystkie sk?adniki na czekolad? i gotuj jš na ma?ym ogniu, a? zg?stnieje. Wystud?.

Polej ?y?kš czekolady ka?dy z serniczków, a na to po?ó? wi?ni? i gotowe:-). Serniczki koniecznie trzymaj w lodówce, wtedy znacznie lepiej smakujš i majš lepszš konsystencj?:-).

 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry