Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1107.20180

410

Crumble z porzeczkami i malinami

Letni, pyszny i szybki deser. W ten sposób mo?ecie zapiec sporo sezonowych owoców, jak np. wi?nie, czere?nie, brzoskwinie czy nektarynki. Ja jednak uwielbiam porzeczki i maliny, a na dodatek jest to bardzo ciekawe zestawienie kolorystyczne;-). Ju? teraz rozumiem, dlaczego Anglicy szalejš za tym deserem:-).

 

  • 200 g wymieszanych porzeczek: czarnych, czerwonych, bia?ych*
  • 120 g malin
  • ?y?ka mški ziemniaczanej
  • 100 g cukru bršzowego

 

Kruszonka:

  • 120 g mi?kkiego mas?a
  • 200 g mški pszennej
  • 120 g cukru

+ forma o ?rednicy 23 cm

Wymieszaj mas?o z mškš i cukrem. Wyrób sk?adniki na kruszonk?. Wymyte owoce wymieszaj z mškš ziemniaczanš oraz bršzowym cukrem. Roz?ó? owoce równomiernie na dnie naczynia do zapiekania. Na gór? wysyp równomiernie kruszonk?.

Piecz deser w 180 st. C przez 45 minut, do zez?ocenia si? kruszonki.

*Mo?e by? tylko jeden rodzaj porzeczki, np. czerwonej lub czarnej.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry