Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0908.20170

615

Ciasto jogurtowe z borówkš

Proste, puszyste i wilgotne ciasto jogurtowe. Mo?na je komponowa? z ró?nymi owocami, ale moim zdaniem ?wietnie pasujš tutaj w?a?nie borówki lub ewentualnie jagody.

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka przesianej mški pszennej
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • ?y?ka syropu waniliowego
  • 15 dag borówki ameryka?skiej
  • cukier puder do posypania

W jednym naczyniu wymieszaj przesianš mšk? z proszkiem do pieczenia. Wsyp równie? cukier. W kolejnej misce po?šcz ze sobš wszystkie mokre sk?adniki: jogurt, jajka, olej i syrop waniliowy. Wymieszaj je rózgš lub widelcem, po czym dodaj mokre sk?adniki do suchych. Wymieszaj krótko. Ciasta jogurtowego nie powinno si? d?ugo miesza?. Na koniec dodaj owoce i delikatnie wymieszaj.

Piecz ciasto  temperaturze 180 st. C przez 35-40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzone ciasto posyp cukrem pudrem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry