Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2301.20180

430

Ciastka "Magdalenki"

Francuskie ciasteczka biszkoptowe...nie zachwyci?y mnie, cho? sš, przyznaj?, bardzo delikatne. My?l?, ?e nast?pnym razem przygotuj? do nich jaki? krem:-). Po kilku dniach ?wietnie smakujš maczane w kawie lub herbacie.

 

  • 160 g mški pszennej
  • 100 g cukru
  • 3 jajka, oddzielone ?ó?tka od bia?ek
  • 100 g roztopionego mas?a

Ubij bia?ka na sztywnš pian?, pod koniec dodaj cukier, partiami. Dodaj ?ó?tka i ubij krótko, tylko do po?šczenia sk?adników. Do masy wsyp przesianš mšk? i wymieszaj delikatnie szpatu?kš. Na koniec wlej przestudzone mas?o, wymieszaj.

Wype?nij foremki ciastem do 3/4 wysoko?ci i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez ok. 7 minut, je?eli sš to mini foremki oraz 12 minut, je?eli foremki sš normalnego rozmiaru.

*Przepis pochodzi ze strony: www.mojewypieki.com.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry