Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2401.20170

415

Ciasteczka czekoladowe z awokado i p?atkami owsianymi

Ciasteczka czekoladowe z awokado? To mo?liwe i co wi?cej, bardzo dobre:-). Zdrowa przekšska dla dzieci i nie tylko. Dodatkowym plusem ciastek jest to, ?e mo?na je przechowywa? w pojemniku nawet dwa tygodnie.

 

  • 150 g dojrza?ego awokado
  • 2 ?y?ki kakao                                                                                         
  • 20 g orzechów w?oskich
  • ¾ szklanki cukru trzcinowego
  • 90 g p?atków owsianych
  • 2 ?y?ki mški pszennej
  • 100 gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • ?y?eczka sody oczyszczonej

 

70 g czekolady rozpu?? w kšpieli wodnej i przestud?. Pozosta?š cz??? drobno posiekaj. Orzechy i p?atki owsiane zmiksuj lub zmiel w m?ynku na drobny proszek. Przesyp go do miski, dodaj kolejno drobno posiekane awokado, sod?, jajka i ponownie zblenduj. Pó?niej dodaj równie? czekolad?, cukier, mšk? oraz kakao i wymieszaj dok?adnie ?y?kš.

Du?š blaszk? wy?ó? papierem do pieczenia i nak?adaj na niš ciasto, formujšc okršg?e ciastka. Piecz je przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Po upieczeniu ciastka mo?na przechowywa? w pude?ku nawet dwa tygodnie. Na koniec posypa?am ciastka odrobinš cukru pudru.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry