Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2606.20140

25

Chłodnik z pieczonego melona z arbuzem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzisiejszy przepis na chłodnik dołączy do nowej podkategorii zup-czyli „chłodniki”. W sam raz na letni czas:-).

 

  • ½ melona miodowego                                                                
  • 30 dag arbuza
  • 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • listki mięty lub melisy do dekoracji

Nie obieraj melona, tylko upiecz go w skórce w temp. 200-220°C przez ok. 30-40 minut. Wydrąż miąższ do dowolnego naczynia, dodaj arbuza oraz sok i cukier. Zmiksuj całość, do uzyskania gładkiej konsystencji. Włóż do lodówki na ok. 2 godziny przed podaniem.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do gry