Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2606.20140

25

Ch?odnik z pieczonego melona z arbuzem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzisiejszy przepis na ch?odnik do?šczy do nowej podkategorii zup-czyli „ch?odniki”. W sam raz na letni czas:-).

 

  • ½ melona miodowego                                                                
  • 30 dag arbuza
  • 1 ?y?ka soku z limonki lub cytryny
  • 3 ?y?ki bršzowego cukru
  • listki mi?ty lub melisy do dekoracji

Nie obieraj melona, tylko upiecz go w skórce w temp. 200-220°C przez ok. 30-40 minut. Wydrš? miš?sz do dowolnego naczynia, dodaj arbuza oraz sok i cukier. Zmiksuj ca?o??, do uzyskania g?adkiej konsystencji. W?ó? do lodówki na ok. 2 godziny przed podaniem.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry