Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urz¹dzeniu. Pozostaj¹c na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptujê czytaj wiêcej

2606.20140

25

Ch³odnik z pieczonego melona z arbuzem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzisiejszy przepis na ch³odnik do³¹czy do nowej podkategorii zup-czyli „ch³odniki”. W sam raz na letni czas:-).

 

  • ½ melona miodowego                                                                
  • 30 dag arbuza
  • 1 ³y¿ka soku z limonki lub cytryny
  • 3 ³y¿ki br¹zowego cukru
  • listki miêty lub melisy do dekoracji

Nie obieraj melona, tylko upiecz go w skórce w temp. 200-220°C przez ok. 30-40 minut. Wydr¹¿ mi¹¿sz do dowolnego naczynia, dodaj arbuza oraz sok i cukier. Zmiksuj ca³oœæ, do uzyskania g³adkiej konsystencji. W³ó¿ do lodówki na ok. 2 godziny przed podaniem.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjêæ
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treϾ

Proszê narysowaæ poni¿szy kszta³t zaczynaj¹c od kropki, nie przerywaj¹c rysowania:

Ta przegl¹darka nie obs³uguje nowoczesnych technologii.

zmieñ rysunek
Archiwum
do góry