Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1803.20140

430

Carpaccio z ananasa z malinowym sosem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepis na ten znakomity, ?wie?y deser pochodzi od Gordona Ramsaya. ?wietna alternatywa dla weganów, poniewa? deser nie zawiera jajek.

  • 1 ananas
  • 10 dag malin (ju? po rozmro?eniu)
  • 1 owoc granatu
  • 1 ?y?ka mški ziemniaczanej
  • 4 ?y?ki cukru pudru

 

Wrzu? maliny do ma?ego garnka, dolej pó? szklanki wody, wsyp cukier i gotuj na ma?ym ogniu, a? woda nieco odparuje. Pó?niej przetrzyj przez sitko, aby usunš? pestki. Podbij sos mškš, uzyskasz konsystencj? rzadkiego kisielu. Przygotuj p?askie naczynie lub talerz, rozsmaruj 3 ?y?ki sosu na talerzu. Ananasa pokrój w bardzo cienkie plastry, po czym uk?adaj ciasno na talerzu, na koniec polej ca?o?? pozosta?ym sosem malinowym i posyp pestkami granatu.

Deser ?wietnie smakuje tu? po przygotowaniu, ale jeszcze lepszy jest w momencie, jak ju? ananas nasišknie nieco  sosem malinowym.

 

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry