Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1002.20140

640

Ca?uski na T?usty Czwartek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nie pšczki, nie faworki, tylko CA?USKI;-). Polecam Wam na T?usty Czwartek. To sma?one na g??bokim oleju oponki. Delikatne, intensywnie serowe, rozp?ywajš si? w ustach. Pod tš nazwš figurujš w naszych rodzinnych przepisach od lat:-). Urocze? Na pewno. Znane równie? jako oponki serowe. Przepyszne ze szklankš mleka:-).

  • 40 dag pó?t?ustego zmielonego twarogu
  • 2 szklanki mški pszennej tortowej
  • 3 ?ó?tka
  • 1 jajko
  • 1 ?y?eczka proszku do pieczenia
  • 1 ?y?ka wódki (opcjonalnie)
  • cukier puder do posypania
  • olej do sma?enia

Ze sk?adników wyrób g?adkie ciasto na stolnicy, rozwa?kuj je na grubo?? 1-1,5 cm. Wytnij mniejsze placki szklankš, a pó?niej ze ?rodka kieliszkiem do wódki, tak, aby powsta?a oponka i ma?y ?rodek.

Sma? na g??bokim oleju a? b?dš mia?y z?ocisty kolor, wyjmij na papier, ?eby odsšczy? nadmiar t?uszczu. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i gotowe:-).

Smacznego!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry