Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1702.20150

425

Burgery z frytkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na blogu dzi? totalna rozpusta kaloryczna: najprawdziwsze burger z pysznš wo?owinš. Ma?o tego, burger z frytkami! Tak, tak, wiem, mo?ecie powiedzie?, ?e wiosna si? zbli?a, ?e trzeba zrzuci? pozosta?o?ci po zimie i takie tam;-) Eeeee tam, pó?niej, bo to po prostu dobre by?o:-).

 

  • 60 dag  zmielonej wo?owiny
  • 1 jajko
  • 4 bu?ki hamburgerowe z sezamem
  • gar?? rukoli
  • du?y pomidor
  • cebula
  • olej do sma?enia
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka

Sos:

  • 2 ?y?ki majonezu
  • 2 ?y?ki p?ynnego miodu
  • 3 ?y?ki musztardy kremskiej
  • 1 ?y?ka oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz

+ 4 porcje frytek

Przygotowania najlepiej zaczš? od sosu. Sk?adniki sosu dok?anie wymieszaj, przypraw do smaku, od?ó?.

Prze?ó? do miski mi?so, dodaj przyprawy, jajko oraz troch? oliwy i wymieszaj ca?o??. Usma? na oleju, po 2-3 minuty z ka?dej strony-zale?y, jakie lubisz wysma?one:-). Bu?ki rozkrój, w?ó? do piekarnika na 220°C, a? b?dš chrupkie, czyli na 5-8 minut. Cebul? pokrój w bardzo cienkie plasterki, to samo zrób z pomidorem. Wymyj rukol?, odsšcz.

Podawaj w kolejno?ci: ciep?š bu?k? posmaruj obficie sosem, na to po?ó? ciep?š wo?owin?, plasterki cebuli, pomidora oraza rukol?. Ca?o?? polej znowu sosem i szybko zajadaj:-).

Smacznego!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry