Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0612.20130

640

Bia?a zupa z kurczakiem i imbirem

Uwielbiam wymy?la? nowe zupy. Dzisiaj przygotowa?am takš, która swojš nazw? wzi??a od bia?ych warzyw. Bardzo intensywna w smaku, rozgrzewajšca, bo z imbirem. ?wietnie smakuje równie? bez kurczaka, wi?c bez problemu mogš jš przygotowa? osoby, które mi?sa nie jadajš.

 

  • 4 ziemniaki
  • 3 ?rednie lub 4 mniejsze pietruszki
  • 2 ma?e selery
  • 2 zšbki czosnku
  • bia?a cz??? pora
  • 2 ?rednie cebule
  • 200 g fileta z kurczaka
  • 1-2 cm imbiru
  • ?y?ka kwa?nej ?mietany
  • 3/4 szklanki mleka
  • ½ ?y?eczki suszonej pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, ga?ka muszkato?owa

 

Wykonanie:  z wszystkich obranych warzyw od?ó? 2 ziemniaki i jeden seler. Przygotuj garnek i pokrój wszystkie warzywa na kawa?ki. Nie przejmuj si? za bardzo wielko?ciš, ta cz??? zupy i tak b?dzie zmiksowana.  Zalej ca?o?? 8 szklankami wody i gotuj na mniejszym ogniu do momentu, a? warzywa b?dš mi?kkie. Zmiksuj wszystko blenderem.

Od?o?one warzywa zetrzyj na grubych oczkach tarki, a kurczaka pokrój w drobne kawa?ki. Postaw garnek na ma?ym ogniu i wrzu? ca?o?? do zmiksowanej cz??ci zupy, nich si? gotuje, a? kurczak b?dzie mi?kki. Mieszaj zup? do?? cz?sto. Na koniec rozpu?? w mleku ?mietan? i wlej do zupy. Przypraw ca?o??, a na koniec zetrzyj imbir na najmniejszych oczkach tarki i dorzu? do zupy. Pogotuj jeszcze ok. 5 minut i zupa b?dzie gotowa:-).  

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry