Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0304.20150

420

Bia?a kie?basa z chili i miodem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na stole wielkanocnym nie mo?e zabraknš? bia?ej, polskiej kie?basy. Pyszny wyrób od lokalnego rze?nika postanowi?am przygotowa? z odrobinš chili i miodem, a wszystko zapieczone w piekarniku. Polecam:-).

  • 4 du?e surowe bia?e kie?basy
  • 2 czerwone cebule
  • 1 cebula czosnkowa
  • ?y?ka posiekanego szczypiorku
  • mas?o
  • ?y?eczka miodu
  • przyprawy: sól, chili w proszku

Ugotuj kie?bas?, odstaw. U?yj patelni, którš mo?na w?o?y? do piekarnika. Na patelni rozpu?? mas?o, dodaj posiekane cebule, poddu?, a? b?dš mi?kkie. Dodaj miód. Dopraw solš. Kie?bas? natnij w kilku miejscach, niezbyt g??boko, po?ó? na patelni?, chwil? podsma?, przypraw chili, po czym w?ó? ca?o?? do piekarnika, temp. 230°C i z funkcjš "grill", je?eli takš masz, na ok. 10 minut. Je?eli nie, to po prostu w?šcz zwyk?š opcj?.

Na koniec posyp wszystko posiekanym szczypiorkiem i podawaj z dowolnymi dodatkami. W moim przypadku by?y to proziaki. Przepis znajdziesz na moim blogu:-).

 

Weso?ego Alleluja!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry