Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0304.20160

815

Batoniki müsli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyszne i zdrowe batoniki müsli, doskona?e do chrupania dla dzieci i doros?ych:-). Poza tym, batoniki mo?na d?ugo przechowywa?. Zdrowa pszenica z miodem, niskokaloryczne i wysokob?onnikowe p?atki owsiane oraz chrupišce orzechy. To wszystko znajdziecie w?a?nie w tych batonikach:-)

  • 100 g pszenicy z miodem
  • 530 g (puszka) mleka skondensowanego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g rodzynek su?ta?skich
  • 100 g orzechów w?oskich lub laskowych
  • 300 g p?atków owsianych
  • szczypta soli

Orzechy posiekaj, aby nie by?o zbyt du?ych kawa?ków. W?ó? wszystkie sk?adniki do du?ej miski. Mleko podgrzej krótko w garnku, ?eby nie by?o takie g?ste. Zalej mieszank? mlekiem, dodaj sól. Wszystko bardzo dobrze wymieszaj, odstaw na 15-20 minut. W mi?dzyczasie przygotuj blaszk?. Ja wykorzysta?am dwie: 23*28, 30*12. Wy?ó? blaszki papierem do pieczenia. Wymieszaj jeszcze raz dok?adnie mieszank?, po czym prze?ó? jš do blaszek i wyrównaj. Piecz batoniki w temp. 130°C, przez 50 minut. Na ostatnie 5 minut zwi?ksz temp. do 150°C, ?eby uzyska? bardziej z?otobršzowy kolor batoników.

Po wycišgni?ciu batoników odczekaj 15-20 minut, po czym pokrój je ostrym no?em na kwadraty lub prostokštny.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry