Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2403.20150

425

Barszcz ukrai?ski

Popularny barszcz ukrai?ski mo?na przygotowa? z ró?nymi dodatkami. Jedni dodajš do zupy kapust?, inni kukurydz?. Ja lubi? dodawa? do barszczu sporo warzyw oraz fasol?, koniecznie bia?š i du?š.

 

  • 4 czerwone buraki
  • 2 ziemniaki
  • 10 dag ugotowanej bia?ej fasoli typu „Ja?”
  • litr bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 1 pietruszka
  • ½ jab?ka
  • 1 marchewka
  • ½ szklanki zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 ?y?ki kwa?nej ?mietany 18%
  • 2 zšbki czosnku
  • 1 ma?a cebula
  • sok z cytryny
  • przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, 2-3 li?cie laurowe

Wszystkie warzywa pokrój w kostk?. To samo zrób równie? z jab?kiem. Wlej bulion do garnka, dorzu? do niego na poczštek buraczki, pogotuj ok. 5 minut, po czym dodaj pozosta?e warzywa, dodaj ziele angielskie, li?cie laurowe i sól do smaku. Gotuj ca?o?? do mi?kko?cw i. Na koniec dodaj ugotowanš fasol? i gotuj jeszcze 2 minuty. ?mietan? rozprowad? z dwiema ?y?kami zupy, po czy, wlej i wymieszaj. W razie konieczno?ci dolej przegotowanej wody. Przypraw pieprzem.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry