Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2811.20150

420

Arachidki

Ciasteczka sš pyszne, cho? nie wyglšdajš zbyt atrakcyjnie;-). Bardzo prosty przepis sk?ada si? z bia?ek, orzechów arachidowych oraz cukru. Efekt jest jednak naprawd? zaskakujšcy, poniewa? chrupišce beziki smakujš wybornie....Spróbujcie koniecznie:-).

 

  • 4 bia?ka
  • 2 ?y?ki cukru
  • 30 dag orzechów arachidowych
  • szczypta soli
  • ½ ?y?eczki soku z cytryny

 

Ubij bia?ka z cukrem, solš i sokiem z cytryny na sztywnš pian?. Orzechy mo?na posieka?, albo zmieli? w przystosowanym do tego malakserze. Nie róbcie tego jednak na najwi?kszych obrotach i zbyt d?ugo, bo ma?e kawa?ki w bezikach sš naprawd? dobrym pomys?em:-).

Do ubitej piany dodaj zmielone orzechy i dok?adnie, ale te? delikatnie wymieszaj ca?o??. Na blaszce roz?ó? papier do pieczenia i nak?adaj mas? ma?š ?y?eczkš na blaszk?. Kleksy powinny by? do?? ma?e. Mo?na je uk?ada? blisko siebie, ale nie mogš si? styka?.

Piecz arachidki w temp. 220°C przez ok. 35-40 minut, aby po dotkni?ciu by?y suche i twarde. Wystud? po upieczeniu.

Smacznego:-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry