Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

ziarenka pieprzu

Domowa musztarda

Robiliście kiedyś musztardę?:-) Ja przygotowałam ją po raz pierwszy-wykonanie jest banalnie proste, a efekt...musztarda jest baaardzo ostra:-). Złagodziłam nieco jej smak poprzez dodanie miodu:-).

  • 1/2 szklanki gorczycy
  • ocet jabłkowy
  • miód
  • przyprawy: sól, pieprz

Zalej gorczycę octem tak, aby ocet przykrył gorczycę jeszcze na 2 centymetry powyżej jej powierzchni. Przykryj podstawką i odstaw szklankę na dwa dni. Jeżeli zauważysz, że gorczyca wchłonęła ocet, to dolej odrobinę przegotowanej, zimnej wody. Po upływie tego czasu dodaj do gorczycy łyżeczkę miodu. Zmiksuj całość, przypraw do smaku i domowa musztarda gotowa:-).

Smacznego:-)

* Źródło przepisu:www.naturalnienaturalni.pl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

powrót
do góry
grupa MTMdesign: