Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

ziarenka pieprzu

Cytryny w syropie

Pierwszy raz robiłam cytryny w syropie. Bardzo mi zasmakowało połączenie ich dodatkowo z imbirem i goździkami. Polecam:-)

 

  • 5 dużych cytryn
  • 0,5 l wody
  • 0,5 kg cukru
  • 5 goździków
  • laska cynamonu
  • 8 plasterków świeżego imbiru

+wyszorowane i wyparzone słoiki, najlepiej 0,3 l

Wyszorowane cytryny sparz i pokrój na plastry, a później na pół. Ułóż cytryny do połowy każdego słoiczka. Zagotuj wodę z cukrem i przyprawami i zalewaj kolejno każdy ze słoików. Zakręć porządnie, po czym pasteryzuj przez 15 minut. 

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

powrót
do góry
grupa MTMdesign: