Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2202.20160

415

Zupa z warzywami i kurczakiem

Przygotowałam zupę, którą można nazwać kolejną wersją zupy curry. Tym razem bez owoców morza, a z samym kurczakiem i warzywami. Przygotujecie ją w bardzo krótkim czasie. Pyszna, sycąca i bardzo pikantna. Smak zupy podkreśla znakomicie mleczko kokosowe oraz duża ilość kolendry:-). Polecam:-).

 

  • 2 łyżki mrożonego zielonego groszku
  • 1 marchewka
  • 3-4 c pora
  • kilka ryżyczek brokuła
  • kilka różyczek kalafiora
  • 100 g mięsa z nogi kurczaka
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 1-2 łyżki zielonej pasty curry
  • łyżka posiekanej kolendry
  • przyprawy: sól, curry, ziele angielskie

Obraną marchewkę i por pokrój w kostkę. Mięso posiekaj na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka wszystkie warzywa, posól i dodaj ziele angielskie. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dodaj mięso i gotuj dalej 10 minut. Dodaj mleczko kokosowe i pozostałe przyprawy oraz pastę curry wg uznania co do stopnia ostrości zupy. Na koniec dorzuć kolendrę.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: