Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2005.20170

415

Zupa z indykiem i kalarepą

Bardzo smaczna zupa z indykiem i kalarepą. Delikatna w smaku, idealna na posiłek dla dzieci.

  • 300 g mięsa z indyka
  • 1 kalarepa
  • 1 ziemniak
  • 1/3 pora
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • przyprawy: sól, świeżo zmielony pieprz, kilka ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe

Pokrój mięso na mniejsze kawałki. Por pokrój w cienkie plastry, a ziemniaka i kalarepę w kostkę. Do garnka wlej litr wody, dodaj mięso i warzywa. Wrzuć ziele angielskie oraz liście laurowe. Posól. Gotuj całość na małym ogniu, aż warzywa i mięso będą miękkie. W razie konieczności dolej wodę. Na koniec wymieszaj łyżkę zupy ze śmietaną i wlej do garnka, wymieszaj. Przypraw zupę pieprzem.

Smacznego:-)

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: