Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1310.20160

315

Zupa z dynią i szpinakiem

Jeżeli lubicie indyjski smak potraw oraz pikantne dania, to zupa, którą dzisiaj przygotowałam, zadowoli Wasze podniebienia:-). 

  • 3/4 szklanki pokrojonej w drobną kostkę dyni
  • 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry
  • łyżka oleju kokosowego
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 150 g krewetek koktajlowych
  • garść szpinaku
  • 1/4 małego kalafiora
  • 1 łyżka soku z limonki
  • przyprawy: sól, curry

Rozgrzej na patelni olej kokosowy, dodaj pastę curry i chwilę podsmaż. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię oraz drobno posiekanego kalafiora. Podsmaż całość około minuty, często mieszaj. Przełóż zawartość patelni do garnka, zalej bulionem, dodaj również krewetki i gotuj na małym ogniu. Posól zupę do smaku oraz dodaj curry, ok. 1/3 łyżeczki. Na koniec dodaj szpinak, mleczko kokosowe oraz sok z limonki. Pogotuj jeszcze minutę. 

Smacznego:-)

Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony: www.kwestiasmaku.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: