Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0205.20190

215

Zupa szparagowa z kozim serem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znacie już moją słabość do szparagów:-) Wykorzystuję w pełni ten bardzo krótki sezon szparagowy. Dzisiaj prosta zupa szparagowa z dodatkiem koziego sera, ziemniaków i koperku.

  • 1/2 pęczka szparagów
  • 2 ziemniaki
  • 1/4 pora
  • cebula dymka
  • 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
  • 2 łyżki sera koziego
  • świeży koperek
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Odłam końcówki szparagów i pokrój je na mniejsze talarki. Ziemniaki pokrój w większą kostkę, a por i dymkę w cienkie plasterki. Wrzuć wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj sól, ziele i liście laurowe i gotuj na małym ogniu do miękkości. Po tym czasie dodaj śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy oraz posiekany koperek.

Rozpuść w zupie łyżkę koziego sera, przypraw pieprzem do smaku. Podawaj z resztką koziego sera.

Smacznego:-)

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: