Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

2205.20160

215

Zupa szparagowa

Kolejny przepis ze szparagami, czyli zupa szparagowa. Dodałam do niej jeszcze kalarepę, ponieważ uwielbiam wszelkie warzywa-korzenie:-).

  • 7-8 zielonych szparagów
  • 1/2 kalarepy
  • 1/2 cebuli
  • 3 cm pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12-18%
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Odłam końcówkę szparagów i pokrój je na drobniejsze kawałki. Wlej do garnka bulion. Zielmniaki, pietruszkę oraz kalarepę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do bulionu. Dodaj ziele angielskie oraz dwa liście laurowe. Gotuj przez 10 minut, po czym dodaj szparagi i gotuj dalej na mniejszym ogniu. Jak już warzywa będą miękkie, to wymieszaj śmietanę z odrobiną zupy, po czym wlej do garnka. Przypraw zupę do smaku oraz dorzuć koperek.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: