Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1402.20160

415

Zupa rybna z pomidorami

Do zupy rybnej dodałam pomidory z puszki i porządnie ją przyprawiłam;-). Zupa nadaje się świetnie na każdy, codzienny obiad, nie tylko w postne piątki.

 

  • 60 dag fileta z mintaja (lub dorsza)
  • 1 marchew
  • 1/2 cebuli
  • 1 pietruszka
  • 7-8 cm pora
  • 1-2 łyżki sosu rybnego (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ziemniak
  • puszka pomidorów
  • świeży szczypiorek lub pietruszka
  • przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, czerwona, słodka papryka

 

Wlej do garnka 2 litry wody. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, poza cebulą, którą pokrój cienko w piórka.  Wrzuć warzywa do wody, dodaj sól, ziele oraz liście laurowe i gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 minut.  Rybę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy. W razie potrzeby dolej wodę. Zmniejsz ogień, dodaj słodką paprykę i sos sojowy i gotuj dalej ok. 10 minut. Na koniec dodaj pokrojone pomidory z puszki. Przypraw zupę do smaku i posyp ulubionym zielskiem:-).

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: