Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

3008.20151

420

Zupa curry z kurczakiem i makaronem ryżowym

Do zupy curry dodałam dzisiaj kurczaka. Jeżeli nie jecie mięsa, to przygotujcie ją z samym makaronem ryżowym. Zupa ma słodki posmak, zrobiłam ją w nieco pikantniejszej wersji:-).

  • 150 g mięsa z nogi kurczaka
  • 3/4 szklanki mrożonego groszku (może być również z puszki)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego pora
  • 3 łyżki pasty curry*
  • 50 g makaronu ryżowego
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • przyprawy: sól, chili w proszku, curry, kurkuma, imbir

Pokrój mięso na drobne kawałki. Marchewkę, pietruszkę i por pokrój w zapałkę. Wrzuć wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj mięso i posól. Dodaj groszek, jeśli masz wersję mrożoną. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut, aż mięso i warzywa będą ugotowane. Po upływie tego czasu dodaj pastę curry, wszystkie przyprawy do smaku. Dodaj również sok z cytryny oraz makaron. Pogotuj jeszcze zupę ok. 5 minut.

 

Smacznego:-).

 

*Użyłam średnio ostrej pasty na bazie mleczka kokosowego z sezamem i orzeszkami ziemnymi z firmy "Vitasia".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
komentarzeStefanPiekielnie dobra ta zupka. Szybka w przygotowaniu.dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: