Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urządzeniu. Pozostając na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

1303.20170

210

Zielona, wiosenna sałata

"Wiosna, wiosna, wiosna...ach, to ty...". Tęsknicie?:-) Ja bardzo. Myślicie, że dzisiejszą sałatą możemy zachęcić wiosnę do szybszego pojawienia się?:-) Możemy spróbować. Same zielone składniki: roszponka, awokado, szczypiorek, brukselka, a do tego mocno cytrynowy dressing:-).

Sałata:

  • 15 dag brukselki
  • 150 g roszponki
  • awokado
  • cebula dymka
  • 40 g sera camembert (opcjonalnie)

Dressing:

  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka musztardy dijon
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka oregano
  • przyprawy: sól, pieprz

Umytą i oczyszczoną roszponkę wrzuć do miski. Obrane awokado przekrój na pół, a później na cienkie talarki. Brukselkę i cebulę dymkę posiekaj na drobno, dorzuć do miski. Składniki na dressing wymieszaj w miseczce, po czym wlej do sałaty, wymieszaj. Na koniec, jeśli dodajesz, pokrój ser na mniejsze kawałki i podawaj z sałatą.

Smacznego:-)

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treść

Proszę narysować poniższy kształt zaczynając od kropki, nie przerywając rysowania:

Ta przeglądarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry
grupa MTMdesign: